cocarde pentru nunta
contact@prettydeco.ro ---- 0766 345 893

Modele de cocarde pentru nunta

Cocarde pentru nunta sau mini-buchetele din flori purtate in piept de toti invitatii care participa la o nunta. Acestea isi au originea in Grecia Antica, perioada in care barbatii purtau in piept aceste butoniere, de multe ori flori amestecate cu ierburi aromatice si simbolizau indepartarea spiritelor rele, ce ar fi determinat mirele sa se razgandeasca in a-si mai cere iubita de navasta. 🙂

Traditia a mers mai departe si la noi in tara, cocardele fiind accesorii cu gust si moderne, de cele mai multe ori facute din flori naturale. In ziua de azi, florile naturale sunt inlocuite la astfel de evenimente de florile facute din hartie, cu avantajul ca vor rezista in timp, fara mari deteriorari.

In continuare va recomandam 5 tipuri de butoniere sau cocarde pentru nunta aflate in trend, care vor aduce un strop de culoare evenimentului:

1.Butoniere cu lavanda

Vor aduce soarele si aroma de Provence chiar la nunta ta. Sunt deosebite prin culoare si miros, mai ales daca le combini cu ierburi aromatice. Ideale pentru ceremoniile organizate in aer liber. Lavanda va oferi un aer rustic, iar mireasma lor va imprastia un aer relaxant in randul invitatilor.

butoniere lavanda petrecere nunta

butoniere nunta lavanda cocarde

butoniere nunta lavanda

cocarde butoniere piept nunta lavanda

2.Butoniere – flori din hartie

Butonierele pot fi confectionate din diferite tipuri de hartie, in functie de specificul petrecerii, cum ar fi harti, partituri muzicale, benzi desenate ori paginile cartilor preferate. Depinde doar de voi ce v-ar face placere sa vedeti la pieptul invitatilor 🙂 Sunt ideale pentru o nunta cu tematica vintage. Butoniera mirelui se poate asorta cu buchetul miresei (valabil pentru toate tipurile de cocarde pentru miri).

cocarde  flori butoniere modele nunta

cocarde butoniere hartie flori

cocarde butoniere rustice nunta modele hartie flori

cocarde rustice nunta modele

cocarde hartie nunta

3. Butoniere din hartie- origami

Din punctul meu de vedere sunt cele mai interesante, pentru ca ies din tiparul butonierelor clasice. La fel ca si butonierele din hartie, pot fi facute din hartie simpla sau cu model. La nuntile nonconformiste, inlocuiti florile din origami cu alte modele si forme.

flori origami cocarde nunta

origami butoniere nunta

origami cocarde butoniere nunta

origami cocarde nunta modele

origami flori butoniere cocarde nunta

origami flori unta butoniere cocarde

origami flori hartie cocarde nunta

4.Butoniere din hartie -rozete

Sunt butoniere din hartie plisata, in diverse culori si modele, potrivite pentru nuntile care vor sa evite atmosfera sobra. Poti alege separat paleta de culori atat pentru doamne, domni si pentru copii. Daca interiorul salii de ceremonie este decorat cu rozete, cu atat mai bine, butonierele-rozete se vor asorta de minune cu atmosfera din sala de eveniment.

rozete cocarde butoniere hartie nunat

cocarde butoniere rozete hartie decor

nunta-Inspiratie-Non-Floral-Butoniere

Wedding-Inspiration-Non-Floral-butoniere-nunta-rozete

5.Butoniere rustice

Sunt confectionate din flori naturale sau din hartie, legate cu sfoara ori care mai au in componenta bucati din panza groasa de sac, plus alte flori sau frunzulite din material textil, margelute din plastic/portelan. Potrivite pentru nuntile cu aer rustic, preferabil in aer liber.

butoniere cocarde rustice nunta

butoniere rustice petrecere nunta cocarde

cocarde butoniere rustice nunta modele

 

modele butoniere nunta rustice

modele cocarde butoniere rustice nunta

cocarde lavanda rustice modele nunta

Butoniere sau cocarde pentru nunta sau flori de pus in piept, oricum le-ati numi, sunt mici franturi din povestea voastra minunata .Le poti avea intr-o mare varietate de culori, materiale, modele, important e sa va reprezinte.

Nu uita ca iti pot incanta si mai tare invitatii daca le vei face in functie de personalitatea acestora.

Iti doresc o nunta de vis,

Georgiana S

Surse foto: Pinterest